Energielabels voor utiliteitsbouw en woningbouw
Verhuurt of verkoopt u een pand? Of is uw publieke pand groter dan 250 m2? Dan is een energielabel wettelijk verplicht. Voor een EP-U label of een EP-W label kunt u terecht bij onze gediplomeerde adviseur. Met een energielabel weet u precies hoe energiezuinig uw gebouw is. En als uw koper of huurder weet hoe rendabel het pand is, verkoopt of verhuurt u uw vastgoed sneller.
Opname op locatie
Onze adviseur komt bij u langs voor een opname op locatie. Hij inventariseert hoe het pand is opgebouwd en welke installaties er zijn. Op basis van tekeningen en de inventarisatie werkt hij de informatie uit in het softwareprogramma VABI. Uw pand krijgt dan een energielabel: van A (zuinig) tot G (onzuinig).
De energieprestatie stellen wij vast met de nieuwe bepalingsmethode NTA8800 en wordt voortaan uitgedrukt in drie EP-indicatoren. Wij kunnen deze opname eenvoudig combineren met een NEN-2580-inmeting, die inzicht geeft in het aantal vierkante meters van uw pand.
Bij nieuwbouw: BENG-berekening
Gaat het om een nieuwbouwlocatie? Dan moeten wij BENG-berekeningen registreren bij aanvraag van de vergunning en bij oplevering van het pand. De BENG-berekening is sinds 1 januari 2021 verplicht bij de vergunningaanvraag van nieuwbouw, zowel bij woningen als bij utiliteitsbouw. De BENG-berekening vervangt de EPC-berekening. Met deze detail-methode kan uw pand zelfs label A++++ krijgen.
Advies over energielabel C
Vanaf 1 januari 2023 moet elk kantoorgebouw minimaal energielabel C hebben. Wilt u hier werk van maken? Lees meer over energielabel C.
Immocert
PASCAD is via de koepelorganisatie Immocert licentiehouder van de BRL 9500-certificering. Dat houdt in dat wij de meting bij u op locatie uitvoeren en dat Immocert onze uitgevoerde metingen steekproefsgewijs controleren. Op uw energielabel komt de naam van Immocert te staan.
Ook een EP-U of EP-W energielabel laten uitvoeren?