Met EPA-energieadvies naar Energielabel C

Vanaf 1 januari 2023 moet elk kantoorgebouw minimaal energielabel C hebben. Voldoet uw gebouw niet aan deze eisen, dan mag u het kantoor vanaf die datum niet meer gebruiken.

Wat is energielabel C?

Energielabel C houdt in dat een kantoorgebouw een energiegebruik heeft van maximaal 225 kWh per m2 per jaar. De energieprestatie van een gebouw wordt vastgesteld met de nieuwe bepalingsmethode NTA8800. Deze methode is geschikt voor bestaande bouw, nieuwbouw, woningbouw en utiliteitsbouw.

Wilt u dat uw kantoorgebouw voldoet aan het minimale energielabel C? Voor een maatwerkadvies kunt u terecht bij onze adviseur. Hij informeert u over de mogelijkheden om uw pand energiezuiniger te maken.

EPA-Maatwerkadvies

Onze adviseur kan aanvullend maatwerkadvies geven met maatregelen voor een verbetering van het nieuwe energielabel. Het rapport biedt u:

  • een helder overzicht van de huidige energieprestatie van een gebouw
  • inzicht in bouwkundige en installatietechnische maatregelen voor lagere EP-getallen
  • inzicht in de kosten en terugverdientijden van deze maatregelen

Vanaf 2030: A-label verplicht

Heeft uw kantoorgebouw op dit moment een energielabel dat lager is dan C? Dan kunt u soms vrij makkelijk, zonder al te veel bouwkundige aanpassingen, naar energielabel C. Misschien is energielabel B of A zelfs ook haalbaar. Wij raden u aan dit met behulp van ons EPA-energieadvies in kaart te brengen, omdat energielabel A vanaf 1 januari 2030 verplicht is.

Ook naar energielabel C?

Neem contact op met onze EPA-adviseur